Letný slnovrat 2021

Taký bol fotografie tu…

??Priatelia,bytosti,

Konečne sa znova stretneme na oslave Slnka v jeho najveľkolepejšej podobe, v najdlhší deň roka. Pri ohni, obradne naladení, s ohňom aj srdciach…Tak,ako už 20rokov o takomto čase…

Aký bude tohoročný slnovratový víkend?

19.6. od 10h- ?slnovratová dielňa otvorená, možnosť vyrobiť si píšťalu starého typu,ale aj trojdierkovú. Príspevok obvyklý,teda cena píšťaly 30e plus kurzovné 20e. Jedlo a spanie sa dá vopred dohodnúť.

?Luky,aj dorábky lukov a šípov.Podmienky ako obvykle.

?Možnosť kosiť ručne,keďže sme v plnej koseckej sezóne.☘️

20.6. od 16h-18,30 tradičná Duchoslavova bylinkáreň, myjavské lúky a lesy okolo nás. Príprava vencov na obrad. Zakladanie olejovo bylinných zmesí. Peňažná protihodnota 30e, zahrnuje aj váš slnovratový príspevok na večer.ak ste dvaja alebo viaceri, prispevok je 20eza cloveka

???18,30-20hpríprava na obrad, nácvik tancov,piesní,“oprašovačky“?, úprava miesta, čistenie ohniska...JE DôLeŽité prísť najneSkôR o 19h,ak sa chceTe staŤ súčaSťou obRadnéHo veČera!!!??

20h.. h Začiatok slnovratového obradu. vydymovanie, vykresanie posvätnej iskry, Palicovo ohňový mužský tanec,? kruhové ženské, prijímanie duchovného slovanského mena ,postrižiny, ohňové skúšky, skoky cez oheň, lukostreľba,chôdza cez ohnivý chodník…spoločná hostina z prinesených obetín…možnosť v závere okúpať sa v priehrade pod Bradlom(Kupalo).??predpokladané ukončenie Slnovratovej oslavy do polnoci…?

??Obrad nie je spoplatnený pevnou sumou,no váš príspevok pre OZ Karpatské slnko radi priJmeme ?

??Čo so sebou: Bubny,píšťalky, hrkátka, drumble, LuKy, príspevok na spoločnú hostinu v podobe bezmäsitého jedla. Podmienkou je odev,vhodný na túto príležitosť.

??Ak by chcel niekto preSpať do ponDelka, nech dá vedieť.