Obrady zdravia – máj (článok pre časopis Vitalita)

Obrady zdravia
Zdravie predstavuje život a život potvrdzuje kvalitu zdravia. Človek sa vezie v záprahu dvoch silných koni – života a zdravia. Jedno bez druhého nemôže fungovať. Jazdec na voze sa nikam nepohne a jeho kone sa nedostanú ani na pasienok ani k vode ak jazdec trpí chorobou. Treba si však uvedomiť,že telo,duša i zdravie sme my a obrad za nás nik neurobí. Môžeme si o ňom prečítať,môžeme si ho pozrieť na internete alebo sa ísť naň pozrieť do lesa. Najväčší úžitok však budeme mať ak sa ho aktívne zúčastníme.
Čo je v hlave to je na duši, a tá nieje v hlave ani v tele…
Pre telo je potravou zdravé jedlo udržujúce ho v teple,pohodlí,plnej funkčnosti a dobrej kondícii. Hlava má rada jasné veci,ktorými sa nemusí zaoberať a na ktoré sa dobre pozerá. Unaví ju telo a ona ho môže ovládať. Duša je však celkom iná,až tak ju nezaujíma telo a ani s hlavou si nerobí ťažkú hlavu. Potrebuje úplne inú duševnú nehmotnú energiu a potvrdenie,že jej pobyt v ľudskom tele má zmysel. Inak prestane vyživovať pomyselné telo a pesudomyysliacu hlavu a opusti tento svet – S.M.R.Ť.
Nesmrteľná duša v obradoch
Za celé tisícročia sa v podstate veľa vecí nezmenilo. Máme lepšie DVD či auto,mobil alebo dialnice ale stále nám uniká nesmrteľná duša. Obrady slúžili a slúžia na jej udržanie a potvrdenie zmyslu existencie. V obradoch nachádzame čistú esenciu života,vesmíru. Je to neviditeľná,nekontrolovateľná zložka zdravia. Lekár môže zmerať zlomeninu ale hodnotu utrpenia,duševnej bolesti psychiater nemôže dokázať,nevie ju ukázať ani zmerať. Psychiater sa môže spolahnúť len na pacienta(a naopak?). Duša prichádza sama stvorená z prírodných živlov, je nimi vyživovaná a ovpyvňovaná. Už malé deti umelo chránime pred prírodným žiarením živlov reprezentujúcich samotný život. Neskoršia choroba,nerovnováha sa snaží len umelo obnoviť a nájsť vynechané spojenie s prírodou.
Dva svety jednej duše
Čím viac sa oddeľujeme od prírody tým viac zabúdame kto sme,stácame mieru a úctu od večného zdroja a nesmrteľná duša nás opúšťa,nastupuje trudnomyseľnosť,nešťastie,choroba… Deti sa snažia spojenie s dušou,prírodou, vesmírom udržať. Hovoríme o detskom,naivnom myslení,hre,snení… Vštepujeme im do hlavy ťažký materializmus, ekonomické myslenie. Z hladiska prírodného spôsobu žitia je to vlastne zločin zasievania jedu do čistej mysle detí aby mohli žiť tzv. v civilizovanom,zdravom,dnešnom svete… Koľkí tomu naozaj veria? Pomer myslenia pohľadu detí na živý,krásny svet a dospelý pohľad na materiálnu stránku sveta je nevyvážený v prospech dospelých. Deti majú úžastnú regeneračnú schopnosť,silu vývoj,chuť učenia,chuť do života i dokonalého zdravia.
Obrady spojenia dychom
V obradoch nachádzame možnosť spojenia telesnej i duševnej esencie života. Sú doslova potravou pre dušu. Dokážu nás naplniť silou čistého zdroja,kde obrady prebiehajú pod čistou oblohou, strava sa na obradnom mieste mení na božskú potravu,vzduch i zvuky sú sýte a farebné. Každý kto zažil dobrý obrad si ho podrobne pamätá a cíti sa silne po jeho skončení. Veľa ľudí vraví o doslovnom nabití energiou,niekorí vravia, že je to často silnejšie ako káva a doma v noci nevedia od energie zaspať. Jednoduchým obradným nástrojom spojenia duše a tela je dýchanie. Najlepšie ak máte možnosť zájsť sami do prírody,či na nejaké silné duchovné mieto. Využite čaro prvého nádychu a sledujte ako vás napĺňa čistá sila. Hlboké vedomé dýchanie rozširuje vaše vedomie a stávate sa tak súčasťou vesmíru. Dych je naším prvým jedlom pri narodení do tohto hmotného sveta. Dych bude zároveň aj tým posledným čo na tomto svete zanecháme. V čare obradného dýchu sa ukrýva sila uzdravenia,sila vedomia i schopnosť preniesť sa v čase i za hranice bežného sveta. Na všetkých obradoch je dýchanie i pozorovanie dychu cestou spojenia s duchovnou silou. Je to vydláždená diaľnica pre našu dušu, ktorú nepopuživame,hoci máme diaľničnú námku od narodenia po smrť predplatenú a je len na nás akou cetou sa vydáme. Dýchate tak hlboko,vedome a silno akoby to bolo prvý a posledný raz. Uvidíte,že svet sa vám zmení. A ak je vám najťažši, vždy máte možnosť dýchať. Každý dobrý liečiteľ,šaman,žrec i lekár musí poznať váš dych. Dokáže že ho sledovať, poppísať i predpovedať čo vás čaká na základe dychu. Dych skrýva slnečnú i mesačnú silu – chladivú alebo spalujúcu. Lekár vám povie hlboko dýchajte len pri odposluchu,ale hlavné je dýchať pre život sám,nie pre vyšetrenie. Kvalita vášho dychu určuje váš čas, silu hlasu,schopnosti, zdravie… Dobrý diagnostik si nechá chvíľu ticha na sledovanie dychu. A ak sami neviete čo vám je,sledujte svoj dych. A dych vás povedie na cestu uzdravenia i spojenia.
Stretneme sa pod čistou oblohou
Karpatskí Pecúchovia

Pridaj komentár